Ergonomisk arbejdsstilling

Forskning viser at sidning i længere perioder er skadeligt for kroppen. Både rent ergonomisk og for kroppens omdannelse af kalorier. Det er altafgørende at man har mulighed for at strække ud ind imellem.

Desværre glemmes kroppen nemt, når computerskærmen er arbejdsredskabet. I dag arbejder vi i mindre og mindre grad med fysiske erhverv, og vi er ganske enkelt ikke bygget til det. Heldigvis er der et nemt alternativ, som i stigende grad gør sit indtog i kontormiljøerne i Danmark såvel som udlandet:

Hæve Sænkeborde

Hæve/sænke borde er blevet utroligt populære, og med god grund. Det anbefales at forholdet mellem at sidde og stå op er 50/50, og det er ikke en stopklods for de motoriserede skriveborde der kan ændre form efter behov.

Skrivebordene med hæve/sænke funktion gør for ergonomi og sundhed, hvad en god kontorstol har gjort for ryggen i mange år. Hele konceptet er enormt populært globalt set, hvor det går under navnet ”multifunktionelt møbel” eller ”multifunctional furniture”.
Idéen er simpel: en lille elektrisk motor er monteret på bordets ”stamme”, og ved et tryk på en knap kan bordet justeres efter størst mulig komfort.

Det har vist sig, at det at stå op giver uforudsete fordele: Man bliver ikke så nemt træt og doven, og det er hurtigere og mere praktisk at komme og gå når man i forvejen står. Samtidig gør højdejusteringen at bordet altid passer, uanset hvor høj eller lav man er, siddende som stående.

Herhjemme kan man købe hæve/sænke borde gennem holmrisonline, der producerer møblerne i Danmark.

Det tager tid at vænne sig til at stå op på arbejdet, men sundhedsmæssigt er besværet godt givet ud. Jo længere man står, jo mere vant til det bliver man. Musklerne styrkes, idet de vænner sig til den større belastning, og kroppens positur bliver sundere. Derudover er der ofte plads til opbevaring under bordet, når det er hævet.

Leave a Reply