Hvad er SEO?

Lad os lige få et på det rene, hvad SEO rent faktisk er. Uden nogen som helst baggrundsviden for emnet, kan det virke svært og uoverskueligt at arbejde med, men det er det slet ikke, når du først kommer i gang. I denne korte artikel, vil vi forklare hvad det der med SEO, rent faktisk er for noget.

SEO handler om at optimere til søgemaskinerne, der af navnet SEO som er kort for Search Engine Optimization eller søgemaskineoptimering som det hedder på dansk. Når du arbejder med SEO, handler det i høj grad om at have et toptunet website, som overholder de gængse regler der findes, for en optimal indeksering af et website. Dette kan bestå i at lukke af for intetsigende og ligegyldige sider, duplikerede sider (sider der går igen på flere forskellige URLs), optimering af sidetitler og META Descriptions og meget mere.

Når der først er lukket af for de tekniske udfordringer på websitet, gælder det om at få omtale og derigennem links. Links fungerer som en slags popularitetsfaktor og kan sammenlignes med word of mouth, som vi kender det fra den virkelige verden. På Internettet bruger man i stedet links, der jo netop er en tilkendegivelse eller anbefaling om man vil.

Læs mere om det her for en mere dybdegående forklaring.

Leave a Reply